5 priežastys kodėl kokybiški batai yra tokie brangūs

Šiandien pabandysiu atsakyti į šį, viena dažniausiai man užduodamų klausimų. Priežaščių yra daugybė, tačiau šiandien apžvelgsiu 5 pagrindinius dalykus nulemiančius aukštą kainą.

1) Patyrę meistrai ir darbo jėga

Batus pagaminti kokybiškai gali tik patyrę savo srities specialistai. Kaip ir bet kurioje kitoje industrijoje jų atlyginimai yra aukšti. 95% kokybiškiausių batų yra gaminami Europoje ir Amerikoje, tad darbo jėgos kainos yra gerokai aukštesnės nei gaminant abejotinos ar vidutinės kokybės batus Indijoje ar Kinijoje.

2) Medžiagos

Elementarus, bet dažnai pamirštamas dalykas. Norint pagaminti aukščiausios kokybės batus privaloma naudoti auškčiausios kokybės medžiagas, kurių klientas nemato. Jos yra paslėptos batų viduje ir yra pagrindinas užtikrinantis batų kokybę, patogumą ir ilgaamžiškumą. O kokybiškos odos kainos yra net 3-4 kartus aukštesnės nei įprastos, naudojamos paprastiems batams.

3) Kūryba ir investicijos į eksperimentus

Populiariausi ir kokybiškiausi batų kūrėjai naujus modelius kuria kasdien ir pastoviai gamina eksperimentinius gaminius. Pavyzdžiui mes sukuriame daugiau nei 50 modelių kiekvienai kolekcijai, o į galutinę kolekcija kurią mato klientai patenka 8-12 modelių. Eksperimentuoti yra būtina norint patikrinti ne tik dizainą ir kaip jis atrodo pagamintas, bet ir dėl patogumo, kokybės bei ergonomikos. Kiekvienas naujas modelis privalo atitikti ilga eilę kriterijų. Nuo batų kokybės priklauso labai daug, nekokybiški batai gali lemti net ir ligas, bei stuburo ir kojų traumas, tad procesas yra begalo atsakingas.

4) Unikalios įdėjos

Jei Jūs kasdien kurtumėte unikalius, niekur nematytus produktus, kokio uždarbio tikėtumėtės? Manau, kad tikrai vertintumėte savo darbą labai brangiai. Kaip ir dizaineriai kuriantys batus. Išsiskirti mados industrijoje yra itin sudėtinga, bet privaloma. Kitaip gan greitai pranyksi didelėje masėje. Tad išskirtinis dizainas privalo eiti koja kojon su kokybe. Vien aukštos kokybės neužtenka, turi buti daugiau, o tas daugiau dažniausiai yra unikalus dizainas.

5) Reklama

Šiuo atveju remsimės savo ir panašių į mūsų prekinių ženklų patirtimi. Didžioji dalis klientų mados prekinius ženklus pastebi socialinių tinklų reklamose. O jos yra pakankamai brangios. Vidutiniškai vieną klientą, kuris įsigys batų porą gali kainuoti nuo 25 iki 60 eurų. Tad tai yra pakankamai didelė kainos dalis.

Linkėjimai iš Kėdainių,

Benas Maslauskas

Mas Laus Direktorius


Naujausi įrašai