5 didžiausi mitai apie batus

Noriu išsklaidyti 5 didžiausius mitus apie batus! Kai kurie jų yra net pavojingi Jūsų sveikatai. 

1. Minkšti batai yra geriausias pasirinkimas pėdoms 

Minkšti batai yra patogu, bet tai nėra geras pasirinkimas ilgam nešiojimui. Kuo minkštesni batai tuo mažiau tvirtumo ir laikymo pėda turi. Itin minkšti padai sumažina Jūsų pėdos reakciją į ir raumenų darbą, dėl ko su laiku gali išsivystyti bėdos su keliais, klubais, pėdomis ar stuburu. 

2. Kuo lengvesni batai tuo geriau

Mitas atkeliavęs iš sportinių batų į visus kitus. Laisvalaikio batų lengvumas neturi nieko bendro su jų patogumu ar kokybe. Priešingai, dažnu atveju kuo batai lengvesni tuo mažiau palaikomųjų medžiagų jų viduje yra, tad batai greit išsidėvi ir tampa nepatogūs. Bei sukelia daugiau streso mūsų pėdoms, dėl per minkštų ir per lengvų medžiagų. Didžioji dalis kokybiškų batų nėra nei lengvi nei sunkūs, išlaikomas geras balansas. 

3. Žieminių batų pamušalas privalo būti su natūraliu kailiu 

 Šiuolaikinia žmogui natūralaus kailio apskirtai nebereikia. Didžioji dalis gamintojų jau atsisakė natūralaus kailio savo gamyboje, o kiti manas atsisakys artimiausiais metais. Yra sukurta gerokai efektyvesnių ir geresnių žieminių pamušalų, kurių gamybai nereikia žudyti gyvūnų. 

Natūralus kailis šildo, bet suteikia nemalonu kojų prakaitavimą, o su inovatyviu pašiltinimu pėdos ne tik yra tiek pat šiltos kiek su kailau, bet dar ir kvėpuoja. 

4. Sportiniai batai yra tinkami ir laisvailakiui

Bėgimo ar treniruočių bateliai yra sukurti naudoti būtent pagal paskirtį. Vaikščiojimui jie tikrai nėra tinkami, nors ir gali pasirodyti, kad juk tikrai yra patogu. Sportiniai bateliai sustato pėdą į formą paruoštą treniruotei - pakelia Jūsų kulnas, ištiesia pirštus ir suspaudžia juos vieną šalia kito. Taip pat jie yra ypatingai lengvi ir minkšti, tad jau žinote, kodėl tai nėra gerai iš punktų viršuje. Tad rekomenduoju šio tipo batus naudoti tik pagal paskirtį. 

5. Abi mūsų pėdos yra vienodos

Didžioji dalis pasaulio žmonių turi nevienodas pėdas, kartais jos skiriasi net ir per visą dydį. Dažnai žmonės to nepajaučia, nes skiriasi kelties aukštis, ar plotis. Bet žmonių su simetriškomis pėdomis yra mažuma. 

Linkėjimai iš Kėdainių, 

Benas Maslauskas

Direktorius

Mas Laus


Naujausi įrašai