Kaip prižiūreti batus ir prailginti jų tarnavimo laiką?

Batų priežūra yra svarbiausias dalykas norint, kad Jūsų įsigyti batai tarnautų ilgai. Žinoma pirmas ir svarbiausias dalykas yra įsigyti aukštos kokybės batus, nes naudojant geras priežūros priemones prastos kokybės batų tikrai nepaversite kokybiškais. Bet jeigu jau įsigyjote kokybiškus batus mūsų patarimai tikrai padės Jums juos prižiūrėti. Batus gaminame ir taisome nuo 1996 metų, tad per daugiau nei 25 metus darbo sukaupėme pakankamai patirties ir galime pasidalinti ja su Jumis. Taip pat teksto pabaigoje rasite ir mūsų pačių naudojamų priemonių sąrašą.

Prieš pradedant kalbėti apie priežūra, pradėkime nuo vieno fakto kurio dauguma nežino. Padėdami nenešiojamus batus vasaroti ar žiemoti, visada laikykite juos vėsioje ir sausoje vietoje. Bet prieš padedami batus keliems mėnesiams, būtinai juos nuvalykite naudodami valymo putas. Batams išdžiuvus pamaitikinktie odą užtepdami odos kremoIr dar kartą įsitikinkite, kad jie yra sausi! Taip pat, niekada nedėkite batų išdžiūti prie radiatoriaus ar ant jo, tai gali sugadinti batus. Visada leiskite jiems džiūti natūraliai.  

Batų priežūra išskirtisime pagal odos tipus, nes kiekvienas odos tipas reikalauja skirtingos priežūros. Bet pirmiausia pradėkime nuo to ką reikia naudoti visiems batams be išimties. Visiems batams, neipasant jų odos tipo reikia naudoti apsauginį impregnantą. Kokybiškiausi apsauginiai impregnantai sukuria arba sintetinę membraną ant batų odos arba padengia ją nano dalelėmis. Jie ne tik suteiks batams apsaugą nuo purvo, bet ir apsaugos nuo drėgmės ir druskų, nes būtent drėgmė ir druskos yra vieni labiausiai odą pažeidčianių dalykų, ypač pavojingi zomšui. Taip pat atsparumui nuo vandens galte naudoti ir specialiai nuo vandens atsparumą sukuriantį kremą, kuris įsigeria į odą ir apsaugą ją net ir Jums patekus į didelę liūtį, ar netyčia praėjus per milžinišką balą. 

  • Lygios odos priežūra 

Lygios odos priežūra yra gana paprasta. Pirmas žingsinsi įsigijus batus - įsitikinkite, kad batai yra sausi, ir ištepkite visą odą kremu ir su švelniu škudurėliu arba šepeteliu iš šerių įtrinkite ir leiskite batams bent kelias valandas padžiūti. Jeigu įmanoma palikite juos džiūti per naktį. 

Batams išdžiuvus, sekanti priemonė yra vaškas. Išpurkškite visus batus vašku ir naudodami poliravimo servetėlę įtrikinkite vašką į odą. Vaškas suteiks odai blizgesio ir apsaugos ją nuo įbrėžimų. Ir vėl leiskite batams natūraliai išdžiūti. 

Na ir paskutis žingsnis kaip ir minėjome aukščiau, išpurkšti batus apsauginiu impregnantu. Pirmą ir antra žingsnius kartokie kas 2-3 savaites, o apsauginiu impregnantu galite naudotis ir dažniau.

  • Lakinės odos priežūra

Lakinės odos priežūrai rekomenduojame naudoti blizgiai odai skirtas priemones. Kurios atkuria pradines odos savybes ir išlaiko odos pralaidumą orui. Taip pat paslepia smulkius įtrukimus. Valymui naudokite švelnų skudurėlį, kurį šiek tiek sušlapinkite ir gerai nuvalykite odą. Prieš naudodami atnaujinančią priemonę isitikinkite, kad odą yra sausa ir švari. Itrinkite šią priemonę naudodami švelnią servetėlę ir leiskite išdžiūti. 

Išdžiuvus apipurkškite apsauginiu impregantu, kaip ir lygią odą ar zomšą!

  • Zomšo priežūra

Versta oda yra pati sudėtingiausia. Ji ypatingai pažeidžiama drėgnu oru, tad būtina nauodoti apsauginį impreganantą ir atsparumą vandeniui sutekiančią priemonę gerokai dažniau. 

Zomšo valymui naudokite universalias valymo putas ir švelnia kempinėle išvalykite visą odą. Dažniausiai universali priemonė tinka visiems odos tipams, tad nesvarbu, ar batai pilnai iš zomšo, ar yra kelių odos tipų mišinys, valyti galite visus odos tipus. Išvalę leiskite batams išdžiūti. 

Kai zomšas yra sausas, išpurkškite visus batus su apsauginiu impregnantu, kuris apsaugas zomšą nuo drėgmės ir purvo. 

Labai svarbus dalykas kalbant apie verstą odą - jei eidami gatve matote, kad ant verstos odos užtiško purvas nevalykite jo iškart. Leiskite purvui išdžiūti ir tik tada naudodami valymo putas ir kempinėle jį išvalykite. Valydami šlapią purvą galite įtrinti jį į pačią odą ir tuomet jį išvalyti bus gerokai sunkiau! 

  • Mūsų naudojamos priemonės

Mes savo batams naudojame Collonil avalynės priežūros priemones, kurie jas gamina jau daugiau nei 100 metų, nuo 1909.  Pasitikime šiomis priemonėmis, nes naudojame jas daugiau nei 15 metų visiems savo gaminiams, tad esame patikrinę ant įvairių batų ir įvairių odos tipų. Šių priemonių galite įsigyti ir pas mus.

Keletas priemonių kurias naudojame dažniausiai :

  • Atsparumą vandeniui sukuriantis kremas Waterstop

Taip pat norime pasidalinti ir keletu patarimu klausimais kurių dažnai sulaukiame. Vienas dažniausiu klausimų yra baltų padų priežūra. Ko gero visi turime bent po vieną porą batų su baltais padais, tad klausimas tikrai aktualus. Mes naudojame dvi priemones kurios mums padeda išlaikyti baltus padus originalios spalvos tikrai ilgą laiką. Visų pirma naudojame baltų padų apsaugini impregnantą Carbonkuris sukurdamas sintetinę membraną sukuria apsauginį barjerą ir apsaugo nuo spalvos pakitimų. Bet žinoma, vien impregnato nepakanka. Bent kartą į savaitę ar dvi valome juos su Carbon baltų padų valikliukuris atnaujina spalvą ir išvalo purvą.


Ne ką mažiau Jus dominantis klausimas yra ir kaip pašalinti blogą kvapą iš batų. Šiai problem spręsti, mūsų partneriai prieš kelis metus sukurė batų dezodorantą Breeze, kuris tikrai efektyviai pašalina visus kvapus. 

  • Privalomos batų priežūros priemonės kiekvienuose namuose 

Priemonių kurias galima naudoti yra tikrai labai daug ir įvairiu, šiame tekste tikrai išvardinome jų gana daug. Bet norint tūrėti pakankamai prižiūrėtus batus užtenka tūrėti vos kelias priemones : apsauginį impregnantą, odos kremą, poliravimo servėtelę ir aukštos kokybės šepetį. Galite pasirinkti Eksliuzivinį Rinkinį mūsų parduotuvėje ir turėsite visas šias priemones, kurių tikrai pakaks daugumos batų priežūrai gana ilgam laikui. 

Kitas optimalus variantas, su kuriuo taip pat ilgai ir kokybiškai prižiūrėsite batus, būtų įsigyti šias priemones: Carbon Pro, Nano Putos, Odos Kremas, Šepetelis


Naujausi įrašai