Inovatyvūs ir tvarūs "Mas Laus" žingsniai, primenantys apie klimato kaitą

Visame pasaulyje karštos dienos tampa dar karštesnės ir dažnesnės. Per pastarąjį dešimtmetį temperatūra augo rekordiškai, tačiau esamų pokyčių, siekiant tai sustabdyti ar sulėtinti - nepakanka. "Mas Laus" siekia tapti pavyzdžiu kitiems, todėl ne tik priimė nulinės emisijos gamybos politiką, bet ir siekia bendradarbiauti ir garsinti kitus prekės ženklus, kurie orientuojasi į tvarumą ir inovacijų kūrimą.

Vienas tokių prekės ženklų yra "Ūkai". Jo įkūrėjai ne tik naudoja tvarias žaliavas gamyboje, bet ir su kiekviena nupirkta jų kojinių pora, klientas prisideda prie 51 plastikinio butelio perdirbimo. Penkiasdešimt butelių yra perdirbama bendradarbiaujant su plastiko banku, o vienas - naudojamas gamyboje. Tokie inovacijų ir modernių produktų kūrėjai yra dovana žmonijai ir Žemei, todėl sukurtos išskirtinio dizaino kojinės, derančios prie "Mas Laus" sukurtos avalynės. Siekta, jog su kiekvienu žingsniu klientai iš tiesų savo pėdomis eitų sąmoningo ir lėto vartojimo link.

“Mas Laus” ir “Ūkai” limituoto leidimo kojinių dizaino kūrėja, “Mas Laus” kūrybos direktorė Gintarė Maslauskienė dalinosi, jog jau seniai svajojo apie stiliaus akcentus, derančius prie jos kuriamų batų: “jau seniai norėjau sukurti aksesuarus, kurie idealiai derėtų su mūsų avalynės kolekcijomis. Kojinių dizainą kūriau įkvėpta “Nature” ir “Chunky sneakers” batų modelių, tačiau dizaino raštas ir spalvų pasirinkimas turi gilesnę reikšmę".

Gintarės teigimu, nuo klimato pokyčių sukeltų karščio bangų, padidėja mirštamumas, žmonės patiria didelį stresą. Jai antrina ir "Mas Laus" direktorius Benas Maslauskas: "kuomet naktį nepavyksta atvėsti dėl aukštos oro temperatūros, jaučiamas didelis diskomfortas, o darbas lauke tokiomis dienomis gali sukelti dideles sveikatos problemas. Tai visuotinė problema ir mes norime apie tai priminti ne tik tvariais sprendimais, bet ir kojinių dizainu, kuris banguoja lyg karščio bangos, o spalvos atspindi Žemės dykumėjimą".

"Tai visuotinė problema ir mes norime apie tai priminti ne tik tvariais sprendimais, bet ir kojinių dizainu, kuris banguoja lyg karščio bangos, o spalvos atspindi Žemės dykumėjimą".

Nors "Mas Laus" avalynę gamina rankomis Lietuvoje, tačiau tokių prekės ženklų, kurie eitų sudėtingu ir ilgu inovacijų kūrimo keliu madoje nėra daug, iš tiesų, per mažai. Tikime, jog mūsų žinutė apie karščio bangas ir klimato kaitą, kurią išreiškėme taip, kaip mokame geriausiai - per "Mas Laus" kūrybą, palies daugiau žmonių.

Turime aiškias vertybes ir norime, jog kiekvienas išvengtų impulsyvių apsipirkinėjimų ir nekokybiškų pirkinių, dėl kurių ateityje gailėtųsi. Kojinės "Desert" atitinka aukščiausius gamybos standartus ir yra ilgaamžiškesnis bei patvaresnis dizainerės sukurtas gaminys, kuris kviečia eiti kartu su kiekvienu iš mūsų į gražiausią pasivaikščiojimą - gyvenimu. Mažais žingsneliais prisidedant prie Žemės išsaugojimo būsimoms kartoms.

Kojines galite peržiūrėti čia. 

 


Naujausi įrašai